Cukinia nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • mięso mielone wieprzowe

    30 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    di smaku
  • pieprz

  • sól

  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukini (młode, nieduże, tak by przekroić na pół) wydrążyć miąższ ( ja to robię za pomocą łyżeczki do herbaty. Cebulę i czosnek pokrić w kostkę i podsmażyć. Ryż połączyć z mięsem i cebulą, doprawić do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Przygotowaqnym farszem napełnić cukinie, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Koncentrat pomidorowy rozrobic z wodą (1/2 szkloanki), doprawić do smaku kucharkiem i czosnkiem granulowanym i zalać cukinie.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 28.10.2013 15:55
apetyczne danie
Seba 22.10.2012 08:59
smaczna
Niunia 18.08.2012 17:19
pysznie wygląda
cooleczka 16.02.2012 09:18
super
Małgorzata113 04.08.2011 09:27
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat