Cukinia kiszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    4 baldachy
  • ząbek czosnku

    8 szt
  • liść czarnej porzeczki

    8 szt
  • chrzan korzeń

    4 kawałki
  • sól do smaku

  • cukinia

    2 kg
  • cukinia żółta

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć. Na dno słoików wrzucić obrane ząbki czosnku i pokrojony w 2/3 cm kawałki korzeń chrzanu. Ułożyć w słoikach cukinię a w wolne przestrzenie wcisnąć koper oraz liście porzeczki. Zalać zimną, przegotowaną osoloną wodą( dość mocno słoną). Kisić w chłodnym miejscu podobnie jak ogórki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 03.01.2014 22:42
Fajny pomysł
AURELKA 14.10.2012 10:35
takiej nie jadłam
barbara11561 27.09.2012 21:24
świetny pomysł,na pewno kiedyś wykorzystam:)
sylwia / sytofala 09.07.2012 10:41
dziś wypróbuję jestem ciekawa smaku :)
treonina 13.03.2012 20:43
kolejny fajny pomysł na wykorzystanie cukinii :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat