Cukinia faszerowana warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • twarożek

    25 dag
  • koperek

    1 pęczek
  • jajko

    1 szt.
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • mozzarella

    do posypania
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • oliwa

    do formy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Solimy i pieprzymy. Pomidora, ogórek kroimy w kostkę. Mieszamy z twarożkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniamy cukinie. Cukinie wykładamy na blaszkę lekko wysmarowaną oliwą z oliwek. Danie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 45 minut. Wykładamy na cukinię pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 20.09.2016 17:46
pyszne warzywo
ilka01 20.09.2016 17:05
super przepis :)
Agnieszka-87-25 20.09.2016 14:58
pyszna cukinia
Łukasz15 20.09.2016 14:46
Uwielbiam tak przyrządzoną cukinię
misia123410 20.09.2016 14:41
Jakie tutaj pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat