cukinia faszerowana ryżem z sosem smietanowym

cukinia faszerowana ryżem z sosem smietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    200 g
  • ryż

    15 g
  • olej

    20 g
  • cebula

    50 g
  • natka pietruszki

    5 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • sos

  • śmietana

    30 g
  • tłuszcz

    7 g
  • mąka

    7 g
  • Wywar:

    70 g
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania cukinia faszerowana ryżem z sosem smietanowym

Umyć cukinię i wydrążyć.. przygotować zasmażkę, dodać ryż opłukany zimną wodą oraz pokrojony w kostki wydrążony miąższ, dodać przyprawy, podsmażyć. Tak przygotowanym farszem nadziać cukinię, po czym ułożyć ją w formie, dodać trochę wody i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia polać sosem śmietanowym: mąkę rozrobić z częścią zimnego wywaru. Rozprowadzić pozostałym wywarem i zagotować. dodać śmietanę, sól i przyprawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat