Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia faszerowana ryżem w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 200 g
ryż 15 g
olej 20 g
cebula 50 g
natka pietruszki 5 g
sól
pieprz
papryka mielona
sos
Wywar: 30 g
pomidory 30 g
cebula 12 g
tłuszcz 5 g
mąka 5 g
śmietana 30 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia faszerowana ryżem w sosie pomidorowym

Umyć cukinię i wydrążyć.. przygotować zasmażkę, dodać ryż opłukany zimną wodą oraz pokrojony w kostki wydrążony miąższ, dodać przyprawy, podsmażyć. Tak przygotowanym farszem nadziać cukinię, po czym ułożyć ją w formie, dodać trochę wody i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia polać sosem pomidorowym: cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, pomidory pokroić na cząstki, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem. Pomidory przetrzeć przez sito lub zmiksować. Zimny wywar rozmieszać z mąką, dodać do pomidorów i zagotować. dodać śmietanę i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak