Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 małe
karkówka wieprzowa 30 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat z młynka prymat do smaku

Porada

cukinie najłatwiej wydrążyć dużą łyżką

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym

Kroki postępowania

1
zmieloną karkówkę wieprzową,odcedzony groszek konserwowy,posiekany szczypiorek i przyprawy dokładnie razem wymieszać
Krok 1 - Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym foto
2
umyte cukinie przeciąć wzdłuż, wydrążyć środek i doprawić przyprawą z młynka do sałatek. umieścić w naczyniu żaroodpornym
Krok 2 - Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym foto
3
do łódeczek z cukinii nałożyć farsz z mięsa i groszku. piec w 180 stopniach przez 45 minut.podawać gorące z surówką i dipem na bazie jogurtu
Krok 3 - Cukinia faszerowana karkówką i groszkiem konserwowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.06.2015 20:27
pychotka ,uwielbiam faszerowaną cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak