Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

cukinia faszerowana białą rzodkwią

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
1 sztuka
rzodkiew biała
1 sztuka
cebula biała
1 sztuka
ser żółty
15 dekagram
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia faszerowana białą rzodkwią

Umytą cukinię przeciąć na połówki i wyciąć pestki.
Na grubej tarce zetrzeć rzodkiew i ser, a cebulę pokroić w piórka.
Ułożyć cukinię na brytwance i wypełnić wgłębienie cebulą i rzodkwią. Faszerowaną cukinię włożyć na 10 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie ułożyć na cukiniach ser i zapiec przez ok. 1 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 09.11.2010 20:11
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak