Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Farsz

pieczarki 150 g
cebula 1 szt

Przyprawy

cukinia 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Cukinię myjemy i odcinamy ok 1,5 cm skórki z jednaj strony. Wydrążamy miąższ tak aby powstał nam kształt kajaka. Cukinię lekko solimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy Rozgrzewamy niewielka ilość oleju i wrzucamy pieczarki. W tym czasie ręcznikiem papierowym zbieramy z cukinii soki i wkładamy ja do piekarnika d temp. 180 st. Pieczarki lekko solimy. Cebulę drobno siekamy i jak pieczarki puszcza sok wrzucamy i wspólnie podsmażamy do redukcji sosu, pod koniec doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Cukinię, która jest już ładnie podpieczona faszerujemy pieczarkami i dalej zapiekamy - można włączyć funkcję grilla i pieczemy kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia posypujemy serem i chwilę zapiekamy. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 19.09.2016 01:02
Rewelacja!
MonikaW 17.09.2016 07:59
i tak smakuje :) dzięki za odwiedzinki
Patrycja33 17.09.2016 00:14
smakowicie wyglada
MonikaW 15.09.2016 21:22
tak serdecznie polecam :)
MonikaW 15.09.2016 21:22
ja je bardzo lubię , dziękuję za komentarz, pozdrawiam
MonikaW 15.09.2016 21:21
to bardzo się cieszę, że trafiłam, bo jestem tu nowa :) pozdrawiam
marzut 15.09.2016 13:09
Smaczny przepis
Ola1984 15.09.2016 10:03
Fajne, małoskładnikowe danie :)
RenataZ-et 15.09.2016 08:54
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak