Cukinia faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • mięso mielone

  • cebula

  • czosnek

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię przekrajamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczka miąższ, i blanszujemy kilka minut w osolonej wodzie.

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek oraz posiekany miaższ z cukinii. Dodajemy mięso mielone, mieszamy, doprawiamy, solą, pieprzem i chilli i dusimy kilka minut, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Gotowym farszem nadziewamy cukinie i zapiekamy kilka minut w nagrzanym do 200 C piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 04.12.2013 09:19
pasuje na grilla
mikrusiak 22.11.2011 13:01
polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat