Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKIERKI CZEKOLADOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 10 dag
cukier puder 10 dag
miód prawdziwy 200 gram
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: CUKIERKI CZEKOLADOWE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wszystkie składniki wkładamy do rondla i na bardzo małym ogniu podgrzewamy 10 minut. Stale mieszając podgrzewamy do jednolitej kremowej masy. Blachę zatłuszczamy i przelewamy na nią gorącą masę. Studzimy, kroimy i kształtujemy cukierki, następnie obtaczamy w ozdobnym cukrze i zostawiamy w lodówce do wystygnięcia.
Krok 1 - CUKIERKI CZEKOLADOWE foto
2
Stale mieszając podgrzewamy do jednolitej kremowej masy. Blachę zatłuszczamy i przelewamy na nią gorącą masę. Studzimy, kroimy i kształtujemy cukierki, następnie obtaczamy w ozdobnym cukrze i zostawiamy w lodówce do wystygnięcia.
Krok 2 - CUKIERKI CZEKOLADOWE foto
3
Studzimy, kroimy i kształtujemy cukierki, następnie obtaczamy w ozdobnym cukrze i zostawiamy w lodówce do wystygnięcia.
Krok 3 - CUKIERKI CZEKOLADOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 25.09.2013 17:37
ciekawe słodycze
Izabela77 24.09.2013 20:31
smaczne cukiereczki
Aleksandra/Olcia 24.09.2013 19:04
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak