Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Crumble z truskawkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
12,5 dag
cukier
12,5 dag
starte migdały
12,5 dag
truskawki
25 dag
gruszki
2
cukier trzcinowy
1 szklanka
porzeczki czarne
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z truskawkami

Schłodzone masło pokroić. Dodać cukier, mąkę i migdały, utrzeć drewnianą łyżką, aż powstaną grudki. Włożyć je do lodówki. Gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przesypując każdą warstwę cukrem. Na wierzchu położyć przygotowaną kruszonkę. Wstawić do piekarnika, piec 25 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak