Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble papierówkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier trzcinowy 1 łyzka
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 50 g
cukier 50 g
mąka 60 g
cukier puder posypania
jabłka 4 papierówki

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble papierówkowe

Z masła, cukru i mąki rozbimy kruszonkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i rozcieramy między palcami. Jabłka obieramy, i kroimy na cienkie plasterki. Przygotowane jabłka skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie mieszamy z cukrem trzcinowym i przyprawą do grzańca. Przygotowane jabłka przekłądamy do małych kokilek, posypujemy przygotowaną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika uprzednio nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Gotowe posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.11.2013 08:53
zatęskniło mi sie za tym deserkiem chyba dzis zrobie
Ola1young 01.11.2013 17:04
świetny deserek :)
anemon 06.08.2013 13:16
Lubię takie niezawodne i szybkie desery.
Monika-twin 06.08.2013 09:50
uwielbiam crumble.fajnie pasuje z custardem-budyniem
Magula 06.08.2013 09:39
Ja też lubię z papierówkami ;-)
Czarnula87 06.08.2013 09:31
przepyszne i jeszcze te papierówki
Konczi 06.08.2013 08:29
uwielbiam, z papierówkami dopiero musi być pycha!
msmors 05.08.2013 23:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak