Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cream- cheese brownie

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
gorzka czekolada 125 g
serek śmietankowy 200 g
masło 125 g
brązowy cukier 150 g
laska wanilii 1 szt
mąka pszenna 75 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cream- cheese brownie

Kroki postępowania

1
Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem i ostudzić. Całe jajka ubić z cukrem dodać nasiona wanilii. Dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. Połączyć z czekoladą masą. Serek śmietankowy pociąć w bardzo cienkie kawałki. Formę w kształcie serca natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wylać połowę czekoladowego ciasta. Rozłożyć pokrojony serek.
Krok 1 - Cream- cheese brownie foto
2
Zalać resztą ciasta, dokładnie rozsmarować i wyrównać wierzch.
Krok 2 - Cream- cheese brownie foto
3
Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Krok 3 - Cream- cheese brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.05.2013 00:04
niebo w gębie :)
ONY_za_kare 06.03.2013 08:33
wygląda smacznie!
caralajna 04.03.2013 22:46
oryginalny pomysł na połączenie najlepszych smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak