Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

coiasto porzeczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
cukier 2 szklanki
woda 3 lyzki
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
margaryna 25 dag
wiorki koko 10 dag
porzeczki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: coiasto porzeczkowe

Margaryne roztapiamy. Miksujemy 3 zoltka i jedno cale jajko, 1,5 szkl cukru i wode. Dodajemy ostudzona margaryne make i proszek i dokladnoie mieszamy. Cisato wykladamy na plache dodeje porzeczki i ubite bialka z reszta cumkru i wiorkami. Pieczemy 45 min w 180 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.05.2013 14:10
uwielbiam porzeczki w ciastach
fotoviderek 17.04.2013 09:31
Lubię takie ciasto :)
gosia1988 14.04.2013 15:48
szybko i smacznie
Agnieszka42 14.04.2013 14:57
ciasto dobre na koniec lata, bo skąd teraz wziąć porzeczki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak