Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis kokosowe z czereśniami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 duże
mleko kokosowe 400 ml
cukier do smaku
cukier migdałowy 1 op.
migdały zmielone 150 g
czereśnie 500 g
dżem czereśniowy
sól duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis kokosowe z czereśniami

Kroki postępowania

1
Czereśnie umyć, osączyć i wypestkować - pokroić na połówki.
Krok 1 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto
2
Jajka połączyć z mlekiem kokosowym i lekko posolić
Krok 2 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto
3
Dodać zmielone migdały, cukier i cukier migdałowy.
Krok 3 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto
4
Zmiksować na gładkie rzadkie ciasto.
Krok 4 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto
5
Zalać owoce wysypane cienką warstwą na formie do tarty.
Krok 5 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto
6
Upiec w gorącym piekarniku przez 25-30 minut.

Podawać w dowolnej temperaturze (na gorąco lub na zimno) z dodatkiem dżemu czereśniowego albo ze śmietanką.
Krok 6 - Clafoutis kokosowe z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.08.2016 22:59
niezwykła pyszność
IKrakowianka 23.08.2016 19:00
ciekawa propozycja
Małgorzata92 23.08.2016 16:15
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak