Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina ze śliwkami i broskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,2 kg
brzoskwinie 2 szt
pietruszka 1 wiazka
masło 4 lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino słodkie czerwone 1 kieliszek
śliwki węgierki 2 (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina ze śliwkami i broskwiniami

Mieso pluczemy i suszymy papierowymi recznikami. Ostrym nozem kroimy na platy ok. 1,5 cm grubosci. Posypujemy pieprzem i odstawiamy na 2 h.
Sliwki i brzoskwinie pluczemy, osuszamy, drylujemy i kroimy na cwiartki.
Myjemy i osuszamy natke pietruszki. Na jednym kocu plata miesa kladziemy pokrojone sliwki. Na calym placie ukladamy listki natki. Zwijamy w rolade i zawijamy sznurkiem. Mieso rumienimy na 2 lyzkach masla. Wkladamy do brytfanny i polewamy pozostalym maslem. Podlewamy winem. Pieczemy ok. 2h w temp. 180 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 26.10.2012 16:35
to jest super miesko ;) tylko ta cena ;(
pacpaw 29.09.2012 19:44
czekam na podwyżkę i idę po cielęcinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak