Cielęcina z fasolą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielencina

    1 kg
  • fasola

    60 dkg
  • cebula

    2
  • pomidor

    3
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    1/2 szkl
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą fasolę moczyć przez całą noc. Potem w tej wodzie ją gotować przez 15 min. i odcedzić. Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek posiekać i zarumienić na tłuszczu. Dodać do podsmażonego mięsa. Pomidory pokroić na ćwiartki i wrzucić na patelnię. Mięso zalać wodą i dusić ok.60 min. Dodać fasolę do mięsa i dusić na wolnym ogniu ok.1,5 godz. Doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 05.03.2014 15:58
brzmi smacznie :)
caralajna 10.09.2013 09:22
smacznie :)
ben-ka 19.09.2012 08:40
lubię cielęcinę od czasu do czasu zjeść tylko mam problem z jej kupnem.
Ela15 18.08.2012 13:39
fajny przepis
RenataZ-et 11.05.2012 22:04
super
IKrakowianka 11.02.2012 00:38
świetny pomysł
junox 17.01.2012 20:16
super
smakoszek 03.01.2012 15:42
dawno nie jadłem cielęciny
Monika193 22.12.2011 22:48
mniam
Wacław 26.11.2011 11:38
pyszny obiadek !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat