Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1,5 kg
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1/4 łyżeczki
tłuszcz 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z bazylią

Umyte mięso mocno wygnieść ręką, wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku, osączyć na sicie, natrzeć bazylią i skórką z cytryny, skropić sokiem, owinąć w folię, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia natrzeć solą, posmarować tłuszczem, piec w gorącym piekarniku, skrapiając winem. Podawać na gorąco lub na zimno z pikantnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak