Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Cielęcina z bazylią

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości
1,5 kg
Bazylia suszona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 łyżki
skórka z cytryny
1/4 łyżeczki
tłuszcz
2 łyżki
wino białe wytrawne
1 kieliszek
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z bazylią

Umyte mięso mocno wygnieść ręką, wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku, osączyć na sicie, natrzeć bazylią i skórką z cytryny, skropić sokiem, owinąć w folię, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia natrzeć solą, posmarować tłuszczem, piec w gorącym piekarniku, skrapiając winem. Podawać na gorąco lub na zimno z pikantnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak