Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w potrawce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cielęcina 600 g
marchewki 2
cebula
sok z cytryny
natka pietruszki
sól i pieprz

SOS

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
rodzynki 15 g
płatki migdałowe 15
sok z cytryny
sól
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w potrawce

Mięso natrzyj sokiem z cytryny włóż do garnka z zimną woda,dodaj marchew pokrojona w plasterki,umyta natkę pietruszki,cebulę i gotuj 50 min.
SOS- mąkę podsmaż na maśle ,dodaj szklanke wywaru z cielęciny i zagotuj.Dodaj rodzynki,płatki migdałowe,sok i sól.Wyjmij mięso z wywaru i pokrój na kawałki i polej sosem.Podawaj z ryżem i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak