Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
pasta sardelowa 2 łyżeczki
smalec 2 łyżki
rozmaryn 1 gałązka
szałwia 1 gałązka
cebulka 30 dag
mleko 1 litr
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
gałka muszkatałowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w mleku

Mięso natrzeć pastą sardelową. Obsmażyć w brytfannie na gorącym smalcu, dodać zioła i połowę cebulek. Zagotować mleko i wlać je do mięsa. Brytfankę wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 2 godz. w temp. ok. 180 stopni. Upieczone mięso wyjąć z sosu, ale dbać, by nie wystygło. Resztę cebulek krótko zagotować w sosie, doprawić solą, białym pieprzem i gałką. Mięso pokroić w plastry i polać sosem. Podawać z ziemniakami i brukselką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.08.2012 13:57
fajny przepis
Karolcia12 04.04.2011 13:55
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak