Cielęcina w mleku

Cielęcina w mleku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • pasta sardelowa

    2 łyżeczki
  • smalec

    2 łyżki
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • szałwia

    1 gałązka
  • cebulka

    30 dag
  • mleko

    1 litr
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • gałka muszkatałowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć pastą sardelową. Obsmażyć w brytfannie na gorącym smalcu, dodać zioła i połowę cebulek. Zagotować mleko i wlać je do mięsa. Brytfankę wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 2 godz. w temp. ok. 180 stopni. Upieczone mięso wyjąć z sosu, ale dbać, by nie wystygło. Resztę cebulek krótko zagotować w sosie, doprawić solą, białym pieprzem i gałką. Mięso pokroić w plastry i polać sosem. Podawać z ziemniakami i brukselką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.08.2012 13:57
fajny przepis

Karolcia12

04.04.2011 13:55
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat