Cielęcina w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    80 dag
  • bulion wołowy

    3 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podgotować w bulionie, dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler, mięso ugotować do miękkości. Odcedzić 3 szklanki rosołu i po wystudzeniu dodać do niego żelatynę, a gdy napęcznieje podgrzać do wrzenia. Mięso przełożyć do naczynia i zalać galaretą, odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 09.11.2013 20:32
Ciekawy przepis.
Katarzyna59 02.08.2012 08:56
pyszna
edyta44 02.07.2012 11:01
pycha
Monika193 09.01.2011 12:18
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat