Cielęcina na soli

Cielęcina na soli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle cielęce

    2 szt
  • sól morska

    2 łyzki
  • olej

    100 ml
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Sznycle cielęce lekko rozbijamy.

Na suchej i gorącej ( najlepiej nieprzywierającej ) patelni rozsypujemy sól morską.

Układamy nasze sznycle cielęce i na wolnym! ogniu smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony ( przewracając ).

Odkładamy na osobny talerz , wlewamy olej i rozgrzewamy.

Na mocno rozgrzany olej wkładamy naszą cielęcinę i smażymy kilka minut na delikatny rumiany kolor ( sprawdzamy czy mięso jest usmażone w środku ).

Oprószamy pieprzem.

Podajemy np. z ryżem lub purre ziemniaczanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jusiaa

20.01.2014 20:05
Apetyczne :)

Kasnaj

20.01.2014 19:59
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat