Cielak

Cielak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 szkl maki

  • 1 szkl. cukru

  • 3 łyżki kakao

  • 1 szkl. mleka

  • 1 łyzka sody

  • 1 łyzeczka proszku

  • pól kostki margaryny

  • szklanka cukru

  • lyzka kartoflanki

  • dżem

    2 łyżki
  • twaróg

    2,5 kostki
  • olej

    3/4 szkl.
  • jajka

    3 szt.
  • Ciasto:

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki z ciasta wymieszać mikserem wylać na natłuszczona blache. Robimy masę: twaróg, margarynę,cukier,kartoflankę wymieszać mikserem. w osobnej misce ubić białka i na koniec dodać do masy twarogowej. tak otrzymaną masę wylewać na ciasto w kształcie łat. piecna oko 45 min w 180 st

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka172

10.09.2010 19:25
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat