Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca z białą kiełbasą w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 250 gram
woda do moczenia ciecierzycy
wywar mięsny 1,5 litra
kiełbasa biała 2 sztuki
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca z białą kiełbasą w sosie pomidorowym

Wieczorem ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody i odstawiamy do moczenia na noc.

Następnego dnia zagotowujemy rosół, do niego dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu.

Białą kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się ciecierzycy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i razem gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.04.2016 10:25
lubię takie dania :-)
IZABELA29 05.04.2016 08:08
Apetycznie wygląda
Ela15 05.04.2016 06:51
smaczne danie
KORAL 04.04.2016 22:43
Smaczne danie , pięknie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak