Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 200 g
marchew 1
cebula 1
boczek wędzony 300 g
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzycę zalewamy woda i moczymy całą noc.
Rano wodę zlewamy, zalewamy czystą, zagotowujemy. Dodajemy ziele, liście, marchew obraną i pokrojoną w półplasterki, oraz cebule pokrojoną w kosteczkę i gotujemy az ciecierzyca będzie prawie miękka. Boczek kroimy w kosteczkę, wrzucamy do zupy. Dodajemy sól, pieprz, paprykę, majeranek oraz przecier. Wszystko razem gotujemy jeszcze ok 15 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.01.2016 12:22
smaczna odmiana
Wacław 01.01.2015 13:08
bardzo smaczne danie
Bernadeta1 31.12.2014 16:45
na pewno smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak