Ciatso błyskawiczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • BIAŁAK

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • wanillia

    1 kawałek
  • porzeczka

    2 szklanak
  • herbatniki

    10 sztuk
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z pół szklanki porzeczek wycisnąć sok żelatynę zmiękczyć z łyżce zimnej wody następnie rozpuścić w jak najmniejszej ilości wrzątku dodać sok z owocami ubić białka na sztywną pianę dodając po trochu cukier i pod koniec żelatynę z sokiem na brzegach herbatników układać wianuszek z piany do środka nałożyć owoce pozostawić w lodówce do stężenia piany

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 16.10.2011 12:11
musi być pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat