Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag.
cukier 20 dag.
kakao 3 łyżki
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
napój typu cola
jajko 2
masło 25 dag. (roztopione)
mleko 75 ml.
budyń śmietankowy 3 opakowania
galaretka agrestowa 2
masło 25 dag.
pierniczki glazurowane 7
śmietana kremówka 3 łyżki
czekolada gorzka 5 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami

Kroki postępowania

1
Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą.
Krok 1 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto
2
Do suchych składników dodać połączone ze sobą mokre składniki.
Krok 2 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto
3
Ciasto piec w 180 stopniach przez około 40 minut.
Krok 3 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto
4
Budynie wymieszać z 1 szklanką wody, zagotować w 1 litrze wody. Wsypać galaretki. Mieszać do czasu rozpuszczenia.
Krok 4 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto
5
Gdy masa wystygnie utrzeć ją z masłem.
Krok 5 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto
6
Na ciasto wyłożyć masę budyniową. Następnie położyć na masę rozpuszczoną czekoladę z kremówką i pierniczkami.
Krok 6 - Ciasto z zielonym budyniem i pierniczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.01.2015 16:30
super smaczne
eliza135 18.01.2015 16:26
napewno smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak