Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z węgierkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1,5 szklanka
mąka tortowa 3 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
śmietana 18 proc 6 łyżka
masło 150 g
śliwki węgierki 30 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z węgierkami

Masło roztopić. Śliwki umyć, przepołowić i usunąć pestki. Jaja ubić na pianę z cukrem. Stopniowo dodawać mąkę, proszek i śmietanę. Na końcu dodać roztopione masło.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na cieście ułożyć śliwki- skórka do dołu.
Piec około 55 minut.
Wystudzone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.10.2014 11:29
aż się rozmarzyłam na myśl o takich pysznościach
everay 04.10.2013 12:09
super do kawy:)
monisia1977 04.10.2013 06:53
pyszne ciasto
Wiesława1 03.10.2013 20:42
napewno pyszne
Czarnula87 03.10.2013 18:26
zawsze chętnie zjem
AZgotuj 03.10.2013 17:14
jakie puszyste:)
noninka77 03.10.2013 17:09
pysznie wygląda:)
Sylwia26 03.10.2013 16:41
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak