Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem na kefirze

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2,5 szkl
jajko 2 szt
kefir 250 ml
olej 200 ml
cukier 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
rabarbar 30 dag
cukier waniliowy 1 op do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem na kefirze

Kroki postępowania

1
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej i kefir.
Krok 1 - Ciasto z rabarbarem na kefirze foto
2
Dokładnie mieszamy wszystko łyżką.
Krok 2 - Ciasto z rabarbarem na kefirze foto
3
Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Ciasto z rabarbarem na kefirze foto
4
Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę.
Krok 4 - Ciasto z rabarbarem na kefirze foto
5
Na cieście układamy kawałki rabarabaru. Wierzch oprószamy cukrem waniliowym. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Krok 5 - Ciasto z rabarbarem na kefirze foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.05.2014 12:15
rewelacyjnie się prezentuje i na pewno pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak