CIASTO Z RABARBAREM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg.
  • cukier waniliowy

  • wiórki kokosowe

    1 opakowanie
  • cukier

    1 szkl.
  • Ciasto:

  • mąka

    3 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • margaryna

    30 dag.
  • jajka

    3
  • cukier puder

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka połączyć z margaryną, mąką oraz cukrem, zagnieść ciasto i trzymać w lodówce 45 min. Pokrojony rabarbar usmażyć tak aby się rozgotował, podlewać wodą oraz w czasie smażenia dodać cukier. 1/2 ciasta rozwałkować, ułożyć w blaszce i piec. Bułkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i połową mieszanki posypać ciasto. Wyłożyć na to dżem. Posypać drugą połową mieszanki wiórek i bułki. Drugą częścią surowego ciasta posypać w formie kruszonki powierzchnię ciasta. Podpiec w piekarniku. Białka ubić, na koniec dodać cukier puder. Pianę wylać na ciasto, ponownie stawić ciasto do piekarnika i wyjąć kiedy piana wyschnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matii6 07.02.2011 17:48
fajny przepis
Margo1 28.01.2011 16:20
bardzo dawno nie robiłam
Margo1 28.01.2011 16:20
bardzo dawno nie robiłam
Margo1 28.01.2011 16:19
bardzo dawno nie robiłam
IlajEM 10.01.2011 22:22
Yes, Yes, YES
Margo1 16.11.2010 07:29
lubię
alaaa 15.11.2010 22:35
zaciekawił mnie ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat