APM

Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    120 gram
  • mąka ziemniaczana

    120 gram
  • jajko

    4 sztuka
  • cukier

    140 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    250 gram
  • rabarbar

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem, w osobnej misce ucieramy margarynę na gładką masę, dodajemy masę żółtkową i dalej ucieramy dodając powoli mąki z proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek.

Foremkę natłuszczamy i wysypujemy tartą bułką, wylewamy równomiernie ciasto i układamy obrany i pokrojony rabarbar.
Piekarnik rozgrzewamy do 200' i pieczemy ciasto ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 03.05.2016 22:54
takie zdjęcia przyprawiają o nagłą chęć jedenia tego ciasta!
bietka 19.05.2014 18:03
pyszne ciasto, bardzo takie lubię :)
Janina 18.05.2014 18:16
Moje ulubione;)
mufinka79 18.05.2014 17:10
Uwielbiam takie ciacha - pyszne!
ewelinapac 18.05.2014 12:25
kuszące to ciacho
Aleksandra/Olcia 18.05.2014 11:42
niebanalne fotografie zwykłego i pysznego ciasta
IwonaDD 18.05.2014 11:18
cudowne zdjecie!
Wiesława1 18.05.2014 11:09
uwielbiam ciasta z owocami
Ada-Gaba 18.05.2014 10:41
pyszne ciacho , fajne fotki
monia2005 18.05.2014 09:27
ale piękne zdjęcie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat