Ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • cukier

    15 dag
  • masło

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • migdały

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • jajka

    2 szt
  • rabarbar

    1 kg
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło pokroić na płatki, wyrobić z mąką i proszkiem do pieczenia, zmielonymi migdałami, cukrem, cukrem waniliowym, jajkami. Uformować kulę, włożyć na 30 min. do lodówki. Ciasto wyjąć, rozwałkować, ułożyć na blasze. Położyć na nim obrany i pokrojony rabarbar. Piec w temp. 200 stopni przez 30 min. Wyjąć, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 min. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 19.09.2011 18:29
super
owca441 12.05.2011 21:32
pyszny
jogobella23 11.05.2011 08:49
pycha
kochanyptysiu 29.04.2011 08:22
az slinka cieknie
ziutula 25.04.2011 18:36
pyszne smakowitości....
Krystyna32 24.04.2011 07:39
świetny pomysł
MAŁGORZATA108 12.04.2011 21:02
Jakoś mnie te płaty rabarbaru nie przekonują.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat