Ciasto z porzeczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

  • czerwone porzeczki

    1\\2 kg
  • margaryna

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    2
  • mandarynki

  • brzoskwinia

    2
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier puder , masło i cukier waniliowy to wszystko utrzeć , dodać jajka , mąkę , proszek . Wymieszać , a na koniec śmietanę i dwie garstki porzeczek , resztę zostawić do dekoracji. Jeszcze raz starannie wymieszać i przelać na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką i zapiekać do 60 minut w 180 st. Po wyjęciu dekorujemy pozostałymi porzeczkami , po prostu rozsypać razem z kawałkami owoców i zimne schładzamy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 15.10.2012 11:54
super ciacho
treonina 29.06.2012 11:04
świetne!
Barbara/zuza22_85 30.05.2012 19:25
apetyczne
ewaa 02.09.2011 19:01
apetycznie wygląda
anemon 20.05.2011 20:40
Smaczne ciasto owocowe.
Gosia40 08.04.2011 08:58
pyszności:)
MAR3STA 07.04.2011 22:50
super owocowe ciasto;)
ElizaT 07.04.2011 19:42
to i ja zrobię w weekend

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat