Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z piccolo

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 2,5 szkl
szampan 3/4 szkl picollo (szampan dla dzieci
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z piccolo

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem.
Krok 1 - Ciasto z piccolo foto
2
Ucierając dodać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto z piccolo foto
3
Ostrożnie wlać olej oraz szampan, wymieszać.

Krok 3 - Ciasto z piccolo foto
4
Białka ubić na sztywną pianę
Krok 4 - Ciasto z piccolo foto
5
Pianę wymieszać z ciastem. Formę keksową wysmarować dokładnie masłem i wlać ciasto.

Krok 5 - Ciasto z piccolo foto
6
Piecz w nagrzanym piekarniku na mocno złoty kolor.
Krok 6 - Ciasto z piccolo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:11
Smaczne ciasto.
mariuszek8 09.09.2015 21:32
takiego ciasta jeszcze nie jadłem. Ale synek by się zniego ucieszył
Mniam 08.09.2015 11:21
Fajny pomysł z tym szampanem :)
gosia56 08.09.2015 10:42
na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak