Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12-15 dag
masło 6-9 dag
cukier puder 7 dag
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
sól szczypta
marmolada morelowa 3 łżki
mleko 1 szklanka
budyń waniliowy 1/2 opakowania
cukier 3 łyżki
ananas 8 plastrów
kiwi 2 sztuki
mango 1 sztuka
wiśnie 9 sztuk
Biszkopt 1 sztuka
płatki migdałowe 4-5 prażone
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z owocami

Z mąki, masła, cukru pudru, cukru waniliowego, soli i żółtka zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto wstaw na 20-30 minut do zamrażalnika.
Ciasto rozwałkuj wyłóż dno tortownicy (24cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 15 minut w temperaturze 220 stopni. Po upieczeniu posmaruj je rozgrzaną marmoladą i przykryj gotowym spodem biszkoptowym.
Budyń ugotuj według przepisu znakującego się na opakowaniu. Ugotowanym budyniem posmaruj wierzch i brzegi ciasta Owoce obierz je pokrój plasterki, paski lub kostkę (do wyboru) i ułóż je na cieście. Wierzch ciasta ozdób wiśniami a brzegi obsyp prażonymi migdałami.


ZAMIAST WIŚNI MOŻNA UŻYĆ CZEREŚNI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 03.05.2013 00:15
pyszne ciasto
ElizaT 28.02.2013 10:30
uwielbiam ciasta
Dorian 06.02.2013 08:39
pycha
Milena87 04.02.2013 00:26
ja też koniecznie muszę spróbować:)
olkaaa 03.02.2013 20:51
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak