Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechową niespodzianką
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36.
Ciasto orzechowe:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach na blaszce 25/36.
Masa:
Żółtka roztrzepujemy z mąkami w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy żółtka, ciągle mieszamy, gotujemy aż do zgęstnienia. Masło ucieramy dodając stopniowo zimny budyń.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt kakaowy -cienka ilość masy -ciasto orzechowe -cienka ilość masy -herbatniki jeden koło drugiego -reszta masy -galaretka.