Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z orzechami i morelami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 200 dag
jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 szt
kakao 2 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
morele suszone 10 szt
orzechy włoskie 1 szklanki
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z orzechami i morelami

Margarynę rozpuszczamy w garnku, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao, wszystkie składniki rozpuścić i wystudzić.

Następnie dodajemy cztery jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie ucieramy.

Morele kroimy na cienkie kawałki, dodajemy do ciasta.
Orzechy posiekane również, mieszamy łyżką.

Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną olejem.
Pieczemy w 180*c, około 50-60 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak