CIASTO Z MROŻONYCH TRUSKAwek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 SZT
  • cukru i mąki po

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • cukru pudru

    1 łyżeczka
  • serki homogenizowane truskawko

    2 szt
  • galaretki truskawkowe

    5 szt
  • mrożonych truskawek

    1/2 kg
  • biszkopty okrągłe

    1 opkowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem, wykładamy na blaszkę i pieczemy ok 40 min, Rozpuszczamy 2 galaretki truskawki rozmrazamy i miksujemy z serkami i wlewamy tężącą galaretkę i mieszamy, na zimny biszkopt wylewamy masę i układamy biszkopty i zalewamy tężącą galaretkąi odstawiamy aż stężeje,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat