Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z masą brzoskwiniową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
masło 100 g
budyń waniliowy 1 szt
cukier 2 łyżki
śmietana kremowa % lub % 200 g
cukier pude 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
płatki czkolady
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z masą brzoskwiniową

Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. W 1/2 szkl. zalewy z brzoskwiń mieszamy budyń z cukrem. Do reszty zalewy dolewamy 1/2 szkl. wody dodajemy masło i zagotowujemy, dodajemy galaretkę. budyń i na końcu brzoskwinie. Przestudzoną masę wlewamy na biszkopt. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i łączymy ze śmietaną. Wykładamy na masę brzoskwiniową. Dekorujemy płatkami z czekolady.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 20.01.2014 10:57
mniam mniam mniam ja też chcę
JOANNA16 18.01.2014 16:58
pycha ciacho))))
Megg 18.01.2014 09:32
super ciacho
Monika10 17.01.2014 18:27
smaczny placuszek
Krzysztof15 17.01.2014 17:58
pycha ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak