Ciasto z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dkg
  • cukier puder

    25 dkg
  • margaryna

    1 sztuka
  • jaja

    6 sztuk
  • mleko letnie

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 szt
  • mak razy zmielony

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtko potem po 1 łyżce mąki i mleka, na koniec dodać ubitą piane i proszek do pieczenia.
3 całe jajka ubić ze szklanką cukru, dodać mak i bakalie.
Wylać na blachę połowę ciasta, na to mak i na górę drugą połowę i piec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina45 26.01.2011 10:04
super
Ewelina45 26.01.2011 10:04
super
Ewelina45 26.01.2011 10:04
super
Ewelina45 26.01.2011 10:04
super
Ewelina45 26.01.2011 10:04
super
Kate131 22.12.2010 07:12
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat