Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
jajko
5 szt -
mąka pszenna
1 1/2 szkl -
cukier
3/4 szkl -
woda
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Krem:
-
mąka ziemniaczana
1 1/2 łyżki -
mąka pszenna
1 1/2 łyżki -
mleko
2 szkl -
kawa
4-5 łyżeczek capuccino w proszku -
cukier
ok 4 łyżki -
masło
ok 1 kostka -
Dodatki:
-
poncz
-
powidła
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z kremem i powidłami
Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty.
W części mleka rozmieszać obie mąki i kawę z cukrem i ugotować budyń na pozostałym mleku. Wystudzić i zmiksować z masłem.
Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem i posmarować powidłami. Wyłożyć i rozsmarować krem, drugi blat od przekrojonej strony posmarować powidłami i przykryć smarowaną stroną krem.
Wierzch ciasta posmarować trochę kremem i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się