Ciasto z kremem i kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9
  • mąka

    12 łyżek
  • cukier

    12 łyżek
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • kakao

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • masa

  • masło

    2 kostki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • cytryna

    1
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty:
Jajka, mąkę, cukier i proszek podzielić na trzy części. Każdego biszkopta należy przygotować i upiec osobno. Białka ubić na pianę. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Do jednego biszkopta nie dodawać nic więcej, do drugiego dodać kakao, a do trzeciego wiórki kokosowe. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut.
Masa:
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wymieszać.
Przełożenie: biszkopt jasny+ masa kakaowa+ biszkopt z kokosem+ masa biała +biszkopt ciemny+ masa biała+ posypka
Do posypania ciasta można użyc pokrojonych orzechow czy płatków migdałowych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 15.10.2013 12:13
mniam mniam
artur7 15.10.2013 11:39
lubie slodkosci
Andrzej8 04.10.2013 18:49
świetnie wygląda
Katarzyna34 04.10.2013 18:36
smakowicie wygląda
everay 04.10.2013 12:10
kokosy to coś dla mnie:)
Pyszota 03.10.2013 18:17
pysznie wygląda
sylwia_mc 03.10.2013 16:31
pyszne .
Monika58 03.10.2013 16:17
super ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat