Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem i kokosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9
mąka 12 łyżek
cukier 12 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 łyżki
masa
masło 2 kostki
cukier puder 1 szklanka
cytryna 1
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem i kokosem

Biszkopty:
Jajka, mąkę, cukier i proszek podzielić na trzy części. Każdego biszkopta należy przygotować i upiec osobno. Białka ubić na pianę. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Do jednego biszkopta nie dodawać nic więcej, do drugiego dodać kakao, a do trzeciego wiórki kokosowe. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut.
Masa:
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wymieszać.
Przełożenie: biszkopt jasny+ masa kakaowa+ biszkopt z kokosem+ masa biała +biszkopt ciemny+ masa biała+ posypka
Do posypania ciasta można użyc pokrojonych orzechow czy płatków migdałowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 15.10.2013 12:13
mniam mniam
artur7 15.10.2013 11:39
lubie slodkosci
Andrzej8 04.10.2013 18:49
świetnie wygląda
Katarzyna34 04.10.2013 18:36
smakowicie wygląda
everay 04.10.2013 12:10
kokosy to coś dla mnie:)
Pyszota 03.10.2013 18:17
pysznie wygląda
sylwia_mc 03.10.2013 16:31
pyszne .
Monika58 03.10.2013 16:17
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak