Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
1 sztuka -
budyń śmietankowy
2 sztuki -
mleko
3/4 litra -
masło
200 g -
śmietana 30%
1/2 litra -
cukier puder
do smaku -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
herbatniki
3 opakowania -
kajmak
1 puszka
Przepis i sposób przygotowania CIASTO Z KREMEM I HERBATNIKAMI
Zrobić krem budyniowy- ugotować budynie i wystudzić, następnie zmiksować z masłem i wyłożyć na biszkopcie.
Ułożyć na kremie herbatniki.Na herbatnikach masę kajmakową.
Ubić śmietanę, dodać trochę cukru pudru do smaku i rozpuszczoną żelatynę.
To wyłożyć na masę kajmakową.
Wierzch można ozdobić wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.
Komentarze (9)