CIASTO Z KREMEM I HERBATNIKAMI

CIASTO Z KREMEM I HERBATNIKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 sztuka
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki
  • mleko

    3/4 litra
  • masło

    200 g
  • śmietana 30%

    1/2 litra
  • cukier puder

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • herbatniki

    3 opakowania
  • kajmak

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CIASTO Z KREMEM I HERBATNIKAMI

Upiec biszkopt z 5 jajek-5 jajek,1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Zrobić krem budyniowy- ugotować budynie i wystudzić, następnie zmiksować z masłem i wyłożyć na biszkopcie.
Ułożyć na kremie herbatniki.Na herbatnikach masę kajmakową.
Ubić śmietanę, dodać trochę cukru pudru do smaku i rozpuszczoną żelatynę.
To wyłożyć na masę kajmakową.
Wierzch można ozdobić wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Klausia 24.09.2013 20:08
też takie robię i jest bardzo smaczne :)
adelajda 28.08.2013 17:34
rewelacja !!!
Seba 11.06.2013 09:54
fajny przepis
Adam/ZUB3R 27.12.2012 16:48
smaczne
Rafał10 05.10.2012 21:56
mniam, cudo świata :)
Motorek 05.10.2012 15:37
smaczne
sara1 03.10.2012 21:58
rewelacyjne ciacho
Betka 27.08.2012 11:28
mniam wygląda znakomicie!!!;)
Kasia35 22.08.2012 19:46
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat