CIASTO Z KREMEM I HERBATNIKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 sztuka
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki
  • mleko

    3/4 litra
  • masło

    200 g
  • śmietana 30%

    1/2 litra
  • cukier puder

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • herbatniki

    3 opakowania
  • kajmak

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 5 jajek-5 jajek,1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Zrobić krem budyniowy- ugotować budynie i wystudzić, następnie zmiksować z masłem i wyłożyć na biszkopcie.
Ułożyć na kremie herbatniki.Na herbatnikach masę kajmakową.
Ubić śmietanę, dodać trochę cukru pudru do smaku i rozpuszczoną żelatynę.
To wyłożyć na masę kajmakową.
Wierzch można ozdobić wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 24.09.2013 20:08
też takie robię i jest bardzo smaczne :)
adelajda 28.08.2013 17:34
rewelacja !!!
Seba 11.06.2013 09:54
fajny przepis
Adam/ZUB3R 27.12.2012 16:48
smaczne
Rafał10 05.10.2012 21:56
mniam, cudo świata :)
Motorek 05.10.2012 15:37
smaczne
sara1 03.10.2012 21:58
rewelacyjne ciacho
Betka 27.08.2012 11:28
mniam wygląda znakomicie!!!;)
Kasia35 22.08.2012 19:46
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat