Ciasto z koniakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    10 szt
  • koniak

    8 łyżek
  • olej słonecznikowy

    8 łyżek
  • mąka

    10 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ukręcić na puszystą masę, dodać olej i koniak. Stopniowo dodawać mąkę i ugniatać ciasto. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć ciasto. Piec ok. 15 min. w temp. 190 stopni. Po wystudzeniu ciasto posmarować roztopionym masłem oraz sokiem z cytryny. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 19.06.2013 07:41
bardzo ciekawe ciasto
olkaaa 26.05.2013 12:03
ciekawy przepis
Wafelek2601 08.12.2012 08:21
Fajne
Kate131 28.10.2012 09:05
ciekawe
Dorian 29.04.2012 01:32
pycha
alaaa 28.04.2012 22:01
szybko i smacznie
suzana 22.01.2012 18:05
bardzo ciekawe
mala2021 26.12.2011 08:56
super
Magdalena1110 05.09.2011 07:01
pycha
m1monika 16.04.2011 20:30
jeszcze takiego nie jadałam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat