Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kokosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8
mąka 8 łyżek
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op

Masa

śmietana kremówka 2 szkl
biała czekolada 10 dkg
wiórki kokosowe 20 dkg
płatki migdałowe 5 dkg
czekolada gorzka 10 dkg

Dodatkowo

dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kokosem

Kroki postępowania

1
Biszkopty; białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Następnie ubijając dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części i pieczemy 2 biszkopty
Krok 1 - Ciasto z kokosem foto
2
Jeden biszkopt smarujemy dżemem
Krok 2 - Ciasto z kokosem foto
3
Czekoladę rozpuszczamy na wolnym ogniu i chłodzimy. Następnie dodajemy kokos. Na koniec dodajemy zimną rozpuszczoną czekoladę.
Krok 3 - Ciasto z kokosem foto
4
Przygotowaną masę dzielimy na 2 części. Jedną rozkładamy na dżem. Przykrywamy drugim biszkoptem i dajemy resztę masy.
Krok 4 - Ciasto z kokosem foto
5
Posypujemy płatkami migdałowymi. Polewamy rozpuszczoną czekoladą
Krok 5 - Ciasto z kokosem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 16.03.2015 22:30
Ciasto pyszne ale fotka do kitu
adelajda 16.03.2015 13:24
dobre ciacho
Franciszek 16.03.2015 11:54
Pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak