Ciasto z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajka

    8
  • mąka

    8 łyżek
  • cukier

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 op

Masa

  • śmietana kremówka

    2 szkl
  • biała czekolada

    10 dkg
  • wiórki kokosowe

    20 dkg
  • płatki migdałowe

    5 dkg
  • czekolada gorzka

    10 dkg

Dodatkowo

  • dżem porzeczkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z kokosem foto
Biszkopty; białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Następnie ubijając dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części i pieczemy 2 biszkopty
Krok 2 - Ciasto z kokosem foto
Jeden biszkopt smarujemy dżemem
Krok 3 - Ciasto z kokosem foto
Czekoladę rozpuszczamy na wolnym ogniu i chłodzimy. Następnie dodajemy kokos. Na koniec dodajemy zimną rozpuszczoną czekoladę.
Krok 4 - Ciasto z kokosem foto
Przygotowaną masę dzielimy na 2 części. Jedną rozkładamy na dżem. Przykrywamy drugim biszkoptem i dajemy resztę masy.
Krok 5 - Ciasto z kokosem foto
Posypujemy płatkami migdałowymi. Polewamy rozpuszczoną czekoladą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 16.03.2015 22:30
Ciasto pyszne ale fotka do kitu
adelajda 16.03.2015 13:24
dobre ciacho
Franciszek 16.03.2015 11:54
Pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat