Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami

Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • dżem truskawkowy

    3 czubate łyżki
  • fix do śmietany

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    250 ml
  • serek mascarpone

    250 ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • winogrona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Do miski wsypać kaszę mannę, dodać jajko, jogurt naturalny, cukier brązowy, olej kokosowy oraz sodę oczyszczoną. Wymieszać łyżką.
Krok 2 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Przełożyć masę do natłuszczonej tortownicy, wygładzić łyżką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Upieczone i ostudzone ciasto posmarować dżemem.
Krok 4 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Zmiksować śmietanę z cukrem pudrem. Dodać fix i miksować do momentu, aż śmietana będzie gęsta.
Krok 5 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Dodać serek mascarpone i wymieszać masę łyżką.
Krok 6 - Ciasto z kaszy manny z kremem mascarpone i winogronami foto
Posmarować ciasto kremem. Winogrona umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Ułożyć owoce na cieście. Przed podaniem wstawić do lodówki na około 1,5-2 godziny.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

02.07.2017 18:17
fajny przepis

MagdalenaIC

02.07.2017 00:07
Brzmi pysznie :)

halina17

01.07.2017 22:04
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat