Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kakao, porzeczką i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/2 szkl
kakao 3 łyżki
jajko 5 szt
cukier 1 1/2 szkl
olej 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
porzeczki 1 1/2 szkl
rabarbar 4 łodygi
aromat dowolny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kakao, porzeczką i rabarbarem

Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki. Porzeczkę obrać, opłukać i osuszyć. Jajka wybić, dodać cukier i zmiksować na puszystą masę. Można dodać aromat.
Cały czas miksując dodać olej, mąkę z proszkiem i sodą (czasami trzeba dodać 2-3 łyżki mleka bo ciasto robi się zbyt gęste).
Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki, wyłożyć na ciasto rabarbar i zasypać porzeczkami.
Piec do suchego patyczka ok 45min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.06.2017 11:02
Pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak