Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 1/2 szkl -
kakao
3 łyżki -
jajko
5 szt -
cukier
1 1/2 szkl -
olej
3/4 szkl -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
porzeczki
1 1/2 szkl -
rabarbar
4 łodygi -
aromat
dowolny
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z kakao, porzeczką i rabarbarem
Cały czas miksując dodać olej, mąkę z proszkiem i sodą (czasami trzeba dodać 2-3 łyżki mleka bo ciasto robi się zbyt gęste).
Ciasto wyłożyć do przygotowanej dużej blaszki, wyłożyć na ciasto rabarbar i zasypać porzeczkami.
Piec do suchego patyczka ok 45min w 180 stopniach.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się