Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
śmietana 600 ml
biszkopty podłużne 20 dag
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami

Jagody opłukać , odsypać 12 szklanki ,
a resztę zmiksować z cukrem. Żelatynę
namoczyć w niewielkiej ilości zimnej
wody , podgrzać i dokładnie rozpuścić.
Smietanę 36 procentową ubić , połączyć z jagodami
i żelatyną. Biszkopty poukładać
w tortownicy , a nstępnie zalać
masą jagodową. Wstawić na godzinę
do lodówki. Galaretkę przygotować
według przepisu na opkowaniu.
Pozostałe jagody poukładać na masie,
zalać tężejącą galaretką i schłodzić
w lodówce.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak