Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem

Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • żółtka

    5 sztuki
  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • margaryna

    250 g
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Pianka

  • białka

    5 sztuk
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
  • olej

    1/2 szklanki
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • jabłka

    2 sztuki
  • mak

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
Składniki na ciasto szybko zagniatamy .
1/3 część wkładamy do zamrażalnika
Krok 2 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
resztę ciasta wykładamy do wysmarowanej blaszki 32 x 20cm.
Pieczemy je 15 minut w temp 180 stopni C.
Krok 3 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
Międzyczasie ubijamy pianę z białek .
Wsypujemy proszek budyniowy i cukier.
Miksujemy.
Krok 4 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
Wykładamy piankę na podpieczony spód.
Obrane jabłka pokrojone w małe kawałki układamy na piance.
Krok 5 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
Ścieramy na nie ciasto schłodzone w zamrażalce ,a następnie posypujemy je makiem.
Krok 6 - Ciasto z jabłkiem pod kruszonką z makiem foto
Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

24.12.2014 11:12
piekne ciacho

Kejti

15.12.2014 23:34
Super ciacho :-)

Ola1young

10.12.2014 12:36
lubię ciasta z owocami

Ada-Gaba

03.12.2014 18:33
ale pysznosci u Ciebie : )

misia53

29.11.2014 23:28
ciekawy pomysł, wygląda kusicielsko

Wacław

29.11.2014 11:41
bardzo smaczne ciasto !

Wiesława1

28.11.2014 21:06
Pyszniutkie musi być

Renata9

28.11.2014 17:49
bardzo smaczne ciacho

nogawkuchni

28.11.2014 12:12
Z pewnością pyszne ciasto,prezentuje się smakowicie,ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat