Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z fasolą
Kroki postępowania
Białka ubić z dodatkiem soli na sztywna pianę. Delikatnie wymieszać z ciastem i wlać do tortownicy.
fasola Jaś | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
jaja | 3 szt |
mąka pszenna | 2 szklanki |
olej roślinny | 0,75 szklanki |
orzechy włoskie | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
spirytus | 2-3 łyżki |
olejek migdałowy | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: